Спеціальні потреби

Проти екс-керівника МВС Луценка порушили нову кримінальну справу


Проти екс-керівника МВС Луценка порушили нову кримінальну справу
Проти екс-керівника МВС Луценка порушили нову кримінальну справу

Генеральна прокуратура порушила проти колишнього керівника Міністерства внутрішніх справ України Юрія Луценка ще одну кримінальну справу. Слідчі закидають йому витрату бюджетних коштів на святкування дня міліції всупереч забороні Кабінету міністрів. Про відкриття провадження повідомляє офіційний сайт Народної самооборони із посиланням на адвоката екс-урядовця. Той зазначає, що арештованому Луценку інкримінують порушення урядової постанови, яка лімітувала витрати державних установ в умовах економічної кризи. Слідчі поки що не озвучили суму інкримінованих йому збитків.

Нова кримінальна справа стала вже третьою, за якою розслідується діяльність колишнього міністра. Раніше Луценку висунули звинувачення у незаконному використанні службового становища для призначення підвищеної пенсії водію а також у неправомірному ухваленні наказу про стеження у справі отруєння Віктора Ющенка.

У соратників екс-міністра новина про відкриття ще однієї справи проти лідера опозиційної партії викликала обурення. Депутат Верховної Ради Юрій Гримчак заявляє, що в жодній із справ немає доказів особистого збагачення Луценка. Мовляв, до начебто завданих державі збитків слідчі зарахували вартість квітів та медалей, які тодішній міністр вручав вдовам загиблих міліціонерів. Крім того Гримчак звертає увагу на безпідставність утримання Луценка під арештом:

«Це — не боротьба з корупцією, це політична розправа. Наприклад, Юрія Луценка арештували за те, що він нібито повільно читав матеріали справи. Але ж за місяць, який він вже провів в камері смертників Лук'янівського СІЗО, йому не надали прочитати жодної сторінки його справи!», - говорить депутат.

Кримінальне переслідування і арешти нишніх опозиціонерів ставали приводом для закидів, зокрема і західних країн, про вибіркове застосування правосуддя лише проти політичних опонентів нинішньої української влади. Натомість президент Янукович неодноразово заявляв, що правоохоронні органи викривають корупціонерів незалежно від їхньої партійної приналежності. Ця теза, яку раніше оглядачі ставили під сумнів, почала знаходити підтвердження. Днями прокуратура затримала «регіонала» колишнього спікера парламенту Криму Анатолія Гриценка. Його звинувачують у незаконних махінаціях із землею. Висунуті Гриценку звинувачення у зловживанні службовим становищем предбачають покарання позбавленням волі.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG