Спеціальні потреби

Нелегальна імміграція з Мексики в США скоротилася вперше за 40 років


Кількість нелегальних іммігрантів, що перебралися з Мексики в США, скоротилася вперше за 40 років.

У доповіді вашингтонського Дослідницького центру П'ю, опублікованому в понеділок 23 квітня, говориться, що в минулому році в США нелегально проживали 6,1 мільйона мексиканців, що на 900 тисяч менше, ніж в 2007 році, коли цей показник досягав максимального значення.

В якості причин спаду доповідь називає уповільнення економіки США, що призвело до скорочення робочих місць для «синіх комірців», і збільшення числа депортацій. Деякі мексиканці вважають, що одним з факторів зниження імміграції також є діяльність злочинних угруповань, які контролюють прикордонні райони на півночі Мексики.

У 1970-х США пережили імміграційний бум, коли в країну в пошуках роботи і більш сприятливих соціально-економічних можливостей для своїх дітей приїхали мільйони мексиканців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG