Спеціальні потреби

У Мексиці знайдено 49 понівечених тіл


На автостраді у мексиканському місті Монтеррей, неподалік від кордону США, виявлені 49 понівечених тіл, складених в пластикові мішки. Місцева влада припускає, що це - черговий епізод жорстоких розборок наркокартелів. Тіла були виявлені поліцією рано вранці в неділю 13 травня.

Наразі ніхто не взяв відповідальності за вбивства. Але інцидент нагадує кілька попередніх жорстоких злочинів, скоєних в Мексиці за останній час. Так, в середу в районі Ґвадалахари, другого за величиною міста країни, були знайдені 18 обезголовлених і розчленованих тіл. Також того ж тижня 23 трупи були знайдені в місті Нуево-Ларедо.

У 2006-му році президент Філіпе Кальдерон оголосив війну наркокартелям. З того часу, за офіційними даними, понад 50 тисяч людей загинуло у насиллі, пов`язаному з наркоторгівлею, та у перестрілках з правоохоронцями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG