Спеціальні потреби

Північна Корея відстрочила запуск своєї ракети


Північна Корея повідомила про продовження на тиждень, тобто до 29 грудня, періоду для спірного запуску ракети великої дальності. Представник Комітету з космічної технології КНДР заявив у понеділок Центральному агентству новин країни, що науковці знайшли «технічні вади у контрольному модулі двигуна першого ступеня ракети».

Комітет заявив в суботу, що він бере до уваги зміну часу запуску ракети, який первісно мав відбутися між десятим і двадцять другим грудня.

Тимчасом Японія погрозила знищити ракету, якщо вона зійде з курсу, і вже розгортає ракетні перехоплювачі.

Минулого тижня японське телебачення показало три есмінцві «Aegis», озброєні ракетними перехоплювачами, які, згідно з повідомленнями, прямували у Східнокитайське і Японське моря.

Пізніше на острів Окінава прибули також ракети «Patriot». Окінава знаходиться на шляху імовірного польоту північнокорейської ракети. Ракети «Patriot» розташовано також неподалік будинку Міністерства оборони Японії у Токіо.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG