Спеціальні потреби

Ураган "Мілтон" створив "ідеальні умови" для смертоносних торнадо. У США скасовано понад 2200 авіарейсів


Рятувальники перед світанком рятують мешканців від урагану "Мілтон", 10 жовтня 2024 р. Nadia Zomorodian/News-Journal/USA Today Network via REUTERS
Рятувальники перед світанком рятують мешканців від урагану "Мілтон", 10 жовтня 2024 р. Nadia Zomorodian/News-Journal/USA Today Network via REUTERS

Понад 2200 авіарейсів скасовані у Сполучених Штатах Америки через ураган "Мілтон", який вирує у Флориді.

Повідомляється про щонайменше 36 торнадо, а загалом оголошено 133 попередження про торнадо. Це найбільший показник у цьому штаті за один день.

Екстрена служба Флориди заявила, що співпрацює з компанією Uber, щоб забезпечити безкоштовні поїздки до та з укриттів, інформує видання ABC News.

Зафіксовано численні смертельні випадки в громаді пенсіонерів округу Сент-Люсі ймовірно унаслідок саме торнадо, цитує ABC News шерифа Кіта Пірсона.

Зруйновано щонайменше 125 будинків.

Понад 3 мільйони споживачів залишилися без електропостачання.

Для максимізації зусиль із захисту мешканців президент США Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс провели у середу брифінг із фахівцями метеослужб та рятувальних підрозділів, що транслювався Білим домом у прямому ефірі.

Окрім загрози природних катаклізмів адміністрація президента занепокоєна лавиною дезінформації, що супроводжувала очікування прогнозованого урагану та обговорення підсумків попереднього руйнівного шторму.

У "безпідставних" і "небезпечних" висловах представники Білого дому звинуватили кандидата у президенти від республіканців й експрезидента Дональда Трампа, котрий звинувачує владу у неналежному реагуванні на ураган та зокрема у нецільовому витрачанні коштів.

Як повідомляв Голос Америки, реакція політиків на ураган може вплинути навіть на результати президентських виборів у США, прогнозують експерти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG