Спеціальні потреби

Трамп поінформований про події у Керченській протоці - посол США в ООН


Заява віддзеркалює "занепокоєння уряду США на найвищих рівнях"

Президент США Дональд Трамп поінформований про події у Керченській протоці. Про це у ході засідання Радбезу ООН присвяченого останнім подіям заявила посол США в Організації об'єднаних націй Ніккі Гейл

Це нахабні дії, які міжнародна спільнота має засудити та не визнати

"Кричуще порушення українського суверенітету у неділю є частиною поведінки Росії, яка включає спробу анексії Криму, порушення прав безлічі українців у Криму та розпалювання конфлікту, який забрав життя понад 10 000 осіб на сході України. Немає ознак, що ця поведінка буде припинена", - відзначила Гейлі.

Гейлі відзначила, що її заява віддзеркалює "занепокоєння уряду США на найвищих рівнях".

"Законослухняна, цивілізована країна так себе не веде. Створення перепон законному руху українського транспорту через Керченську протоку є порушенням міжнародного права. Це нахабні дії, які міжнародна спільнота має засудити та не визнати", - заявила Гейлі.

Представник США також відзначила, що подальша ескалація з боку Росії погіршить ситуацію.

Створення перепон законному руху українського транспорту через Керченську протоку є порушенням міжнародного права

"Як президент раз багаторазово заявляв, США були би раді нормальним відносинам із Росією, але протизаконні дії подібні цим унеможливлюють це", - відзначила Гейлі.

Як відомо, зранку 25 листопада декілька прикордонних катерів РФ здійснили напад на кораблі військово-морських сил ЗС України, які у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдового буксиру “Яни Капу” здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

Дивіться також: "Чи не даремно?" Кияни допомогли підбити підсумки Революції гідності до п'ятої річниці

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG