Спеціальні потреби

Обама прийняв рішення не оприлюднювати фотографій тіла бін Ладена


Барак Обама вирішив не оприлюднювати фотографій Осами бін Ладена
Барак Обама вирішив не оприлюднювати фотографій Осами бін Ладена

Після тривалих консультацій президент США Барак Обама прийняв рішення не оприлюднювати фотографій тіла Осами бін Ладена. Американські високопосадовці кажуть, що оприлюднення кривавих фотографій може підняти хвилю ненависті у мусульманському світі. Їх також можуть використати терористи для пропаганди.

Тим часом громадськості стає відомо все більше деталей про операцію американських спецпідрозділів та про життя Осами бін Ладена у комфортному двоповерховому будинку за високим муром. Упродовж п’яти років Осама бін Ладен, його п’ята дружина та дев’ятеро дітей жили в абсолютній ізоляції від мешканців містечка Абботабада за 100 кілометрів від столиці Пакистану. Під час недільного нападу, американська розвідка була лише на 70% впевнена, що у таємному бункері знайде саме бін Ладена. Лідера аль-Кайди було вбито двома пострілами: в голову і в груди, його дружину поранено в ногу.

Зараз агенти ФБР та ЦРУ вивчають тисячі документів з таємною інформацією про діяльність та плани аль-Кайди, які було знайдено у будинку бін Ладена.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG