Спеціальні потреби

Пакистан спростовує твердження щодо його ролі у підтримці бін Ладена


Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Ґілані виступає перед законодавцями
Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Ґілані виступає перед законодавцями

Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Ґілані відкинув твердження, що вбивство Осами бін Ладена під час рейду підрозділу сил спеціального призначення ВМС США свідчить про співучасть його країни у переховуванні лідера Аль-Кайди або про нездатність пакистанської розвідки виявити місцезнаходження терориста «номер один».

Виступаючи у понеділок перед членами парламенту, Ґілані назвав такі звинувачення «абсурдними».

Нагадаємо, що минулого тижня військові сили США вбили бін Ладена під час рейду на його комплекс у пакистанському місті Абботтабад, де він переховувався.

Прем’єр-міністр остеріг проти здійснення таких односторонніх дій на пакистанській території, проте заявив, що відносини зі США залишаються сильними. Він зазначив, що партнерство Пакистану зі США служить спільним інтересам і є основаним на пошані і довірі.

Пакистанський прем’єр сказав законодавцям, що пріоритетом країни є викорінення тероризму, вказуючи при тому на те, що у цій боротьбі вже загинули 30 тисяч людей і 5 тисяч службовців сил безпеки.

Ґілані наказав провести розслідування обставин переховування бін Ладена у Пакистані.

Втім, члени головної в країні опозиційної партії, очоленої колишнім прем’єр-міністром Навазом Шаріфом, засудили військову операцію США, називаючи її порушенням суверенітету Пакистану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG