Спеціальні потреби

Про додаткові Patriots для України йшлося на зустрічі Кулеби і О'Браєна


Фото для ілюстрації: система Patriot в Німеччині
Фото для ілюстрації: система Patriot в Німеччині

Поставки додаткових систем протиповітряної оборони Patriot для України були головною темою зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та заступника держсекретаря США Джима О'Браєна в Хорватії, повідомив очільник українського зовнішньополітичного відомства.

В соцмережевому дописі Кулеба подякував США за підтримку України та за нещодавні рішення з підтримки ударів по території Росії, надання пріоритету в поставках Україні боєприпасів для ППО та роботу із союзниками над зміцненням обороноздатності України.

"Надання додаткових систем ППО Patriot було основним фокусом нашої розмови. Ми позитивно оцінили прогрес і скоординували наступні кроки в цій сфері", - додав Кулеба. Серед інших тем обговорення - постачання Україні зброї та боєприпасів, очікування від саміту НАТО.

США беруть участь в перемовинах щодо можливої передачі восьми батарей Patriot з Ізраїлю Україні, повідомило 27 червня видіння Financial Times на основі повідомлень поінформованих джерел. Відповідна домовленість може передбачати передачу систем США, а потім Україні, але деталі ще обговорюються, пише видання.

Patriot можуть значно покращити захист критичної інфраструктури в Україні, хоча і йдеться про системи старого зразка, вказують аналітики.

"Єдине, що може бути гіршим, ніж старий протиповітряний захист - це недостатній протиповітряний захист", - вказує Бредлі Боумен, аналітик Фонду захисту демократій.

У квітні Ізраїль заявив про готовність замінити свої діючі ППО на сучасніші системи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG