Спеціальні потреби

Нові добровольці Корпусу миру склали присягу в Україні


Посол Сполучених Штатів в Україні Джон Теффт привів до присяги чергове поповнення Корпусу миру США – 103 нових добровольці. Ця організація цього року відзначає 50-ту річницю. А місія в Україні, найчисельніша з усіх світових, наступного року відзначатиме двадцятиліття.

Кілька рядків урочистої присяги – і нова група волонтерів Корупусу миру США приступає до служіння Україні. 103 американські добровольці, що закінчили двохмісячний підготовчий курс акліматизації у селах під Києвом і Черніговом, роз'їдуться у найвіддаленіші куточки України.

Вони викладатимуть англійську мову, працюватимуть з молоддю і розвиватимуть менеджмент у місцевих громадах.

Наталі ЛеГран з Північної Кароліни їде у Миколаїв – допомагатиме агенції з економічного розвитку:

«Мої перші враження про країну одразу ж розвіяли всі мої страхи. Україна мені дуже сподобалася. Тут чудово!»

Архітектор Майкл Діксон з Іллінойса поїде у Вінницю. Разом з місцевими краєзнавцями захищатиме історичні пам'ятки:

«Я все життя мріяв стати волонтером. У 60-их роках мій брат став добровольцем Корпусу миру. Я мусив йти до армії і завжди йому заздрив. І от я вирішив – чому не тепер? Тим більше, що як архітектор маю досвід, яким з радістю поділюся.

Цього року Корпус Миру відзначає півстолітній ювілей. Геррієт Дестлер стояла біля витоків організації – набирала перших волонтерів в офісі у Вашингтоні 50 років тому:

«Це був захоплюючий час. Тоді ніхто не знав, що це таке бути волонтером Корпусу миру. Бо він тільки з'явився. Приходили за оголошенням перші волонтери – ми їх запитували, куди вони хочуть поїхати. Вони казали – ну в Париж, Лондон. Але зрештою вони поїхали у Бангладеш – вирощувати рис».

Разом із нинішнім поповненням український загін Корпусу миру складе майже півтисячі добровольців. Це вже кілька років поспіль найбільша група з усіх країн світу, де працюють американські волонтери.

«Я думаю, Копрус миру в Україні досяг великого успіху. У своїх поїздках країною я намагаюся якомога частіше зустрічатися з волонтерами. І часто в університетах і школах до мене підходять люди і дякують за їхню працю. Вони знову і знову запрошують до себе американських добровольців. Хоч би про що йшлося, чи про викладання мови, чи про допомогу громадам – те, що вони роблять – справжня народна дипломатія», – зазначив посол США в Україні Джон Теффт.

Інше за темою

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG