Спеціальні потреби

"Ми об'єднані з нашими українськими сестрами та братами". Штат Пенсильванія та Запорізька область домовились про партнерство


Президент України Володимир Зеленський відвідав завод з виробництва снарядів 155-мм калібру в Пенсильванії.
Губернатор Пенсильванії Джош Шапіро заявив, що працівники заводу "перетворюють Пенсильванію на арсенал демократії",
Президент України Володимир Зеленський відвідав завод з виробництва снарядів 155-мм калібру в Пенсильванії. Губернатор Пенсильванії Джош Шапіро заявив, що працівники заводу "перетворюють Пенсильванію на арсенал демократії",

Американський штат Пенсильванія та Запорізька область уклали угоду про партнерство, оголосив губернатор штату Джош Шапіро.

В Пенсильванії проживають понад 160 000 українців, і "хоча наші столиці розділяють тисячі миль, ми об'єднані з нашими українськими сестрами та братами", твітує посадовець.

Пенсильванія допоможе Запорізькій області відновити енергетичну інфраструктуру, повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров наголосив, що наразі область посилено готується до зими в умовах зруйнованої інфраструктури, тому підтримка у відновленні дозволить провести роботи вчасно, йдеться в повідомленні відомства.

22 серпня штат відвідав президент України Володимир Зеленський. Він, зокрема, прибув на завод з виробництва снарядів 155-мм калібру, де подякував працівникам за їхній внесок у виробництво снарядів, які надзвичайно важливі для оборони України.

Губернатор Шапіро в соцмедійному дописі заявив, що працівники заводу "перетворюють Пенсильванію на арсенал демократії", українські солдати захищають свою країну і всі роблять свій внесок у боротьбу за свободу.

Завод у Скрентоні, Пенсильванія, - одне із небагатьох підприємств у США, де виготовляють 155-мм артилерійські снаряди. Вони використовуються в гаубицях. Гаубиці можуть вражати цілі на відстані до 24- 32 кілометрів і високо цінуються сухопутними силами для ураження ворожих цілей із захищеної відстані.

Україна вже отримала від США понад 3 мільйони 155-мм снарядів.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG