Спеціальні потреби

Американський повітряний танкер вперше облетів планету за 45 годин. США тренують розгортання військ у Тихому океані


На фото - тренування екіпажу ВПС США на станції оператора дозаправки в повітрі літака KC-46A Pegasus.. Credit: USAF
На фото - тренування екіпажу ВПС США на станції оператора дозаправки в повітрі літака KC-46A Pegasus.. Credit: USAF

Американські військові пілоти здійснили навколосвітній безпосадковий рейс на авіатанкері за 46 годин.

Як повідомляє видання Air Force Times, танкер KC-46A Pegasus вилетів з бази ВПС МакКоннелл, що у Канзасі 29 червня і приземлився на базі в Канзасі, де базується 22-а ARW, 1 липня. Екіпаж пролетів понад 24 000 миль.

Екіпаж складався з дев’яти льотчиків, які продемонстрували витривалість найновішого літака-заправника ВПС.

Як пише спеціалізоване видання, місія була частиною проєкту "Магеллан", що має на меті підтримку тривалої операції в Тихому океані, у якій може знадобитися швидке збільшення військ і запасів.

“Ми хотіли продемонструвати здатність KC-46 облетіти весь світ… Ми продемонстрували свою здатність розгортати та утримувати сили в будь-якій точці світу, починаючи з Тихого океану”, – сказав командир повітряного судна полковник ВПС Брент Тот.

Прямуючи на захід, літак чотири рази дозаправлявся у повітрі з танкерів, які були на базі ВПС Андерсен, Гуам; Центрального командування США; і RAF Mildenhall, Англія.

Також літак доставляв пальне для восьми інших літаків під час подорожі, включаючи бомбардувальники B-2 Spirit, що вилетіли з авіабази Вайтмен, Міссурі.

За інформацією видання Air and Space Forces, проєкт "Магеллан" є відповіддю на загрози конфлікту з Китаєм.

Він, пише видання, належить до довгострокових місій, призначених для випробування пілотів, оскільки "екіпажі готуються до перевезення решти військ і обладнання на величезні відстані Тихого океану в можливих умовах конфлікту з Китаєм".

Політ проходив на тлі експертних прогнозів щодо потенційного конфлікту між Росією і НАТО та іншими загрозами, з якими стикаються Сполучені Штати.

“Росію можна стримати, якщо Захід виявиться достатньо сильним”, – цитує експертів видання Business Insider.

Зокрема, НАТО має посилити свої можливості протиповітряної оборони вздовж східного флангу альянсу, де країни-члени заявили, що вони можуть стати першими цілями Росії, якщо вона досягне успіху в Україні.

Також альянс має приділити більше уваги підготовці до можливої війни у повітрі, вважає Джастін Бронк, експерт з повітряних сил Королівського інституту об'єднаних служб Великої Британії.

“Ніхто насправді не хоче опинитися у повітряній війні з Росією”, – сказав Джон Баум, експерт Інституту Мітчелла та підполковник ВПС США у відставці.

Але Захід не може дозволити собі не бути до цього готовим, – підсумовують оцінки реалістичності такого майбутнього у Business Insider.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG