Спеціальні потреби

Папа Римський назвав тяжким гріхом перешкоджання мігрантам


Мусульманська жінка робить селфі із зображенням Папа Франциска в церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Джакарті, Індонезія, 8 серпня 2024 р. AP Photo/Achmad Ibrahim
Мусульманська жінка робить селфі із зображенням Папа Франциска в церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Джакарті, Індонезія, 8 серпня 2024 р. AP Photo/Achmad Ibrahim

Папа Римський Франциск засудив тих, хто “відштовхує” мігрантів, назвавши їх грішниками, а обмежувальні імміграційні закони і мілітаризацію кордонів – “інструментами неприйняття”, які загрожують мігрантам.

Про це Папа Франциск сказав у своїй щотижневій промові, яка зазвичай присвячена богослов’ю. Він відклав звичайну катехизацію та закликав подумати про людей, які “навіть у цю хвилину перетинають моря та пустелі, щоб досягти землі, де вони можуть жити в мирі та безпеці”.

Сучасні міграційні шляхи часто є смертельними, сказав понтифік та закликав подумати про тих, хто перешкоджає мігрантам. Він назвав їхні дії тяжким гріхом.

Папа порівняв шлях мігрантів із великим переселенням народу та шляхом Мойсея з Єгипту до землі обітованої.

Він закликав розширювати безпечні та законні шляхи для мігрантів, надаючи притулок “від війни, насильства, переслідувань та різноманітних лих”.

Папа Римський пропонує сприяння “глобальному управлінню міграцією” на основі справедливості, братерства та солідарності. А також об’єднання зусиль для боротьби з торгівлею людьми.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG