Спеціальні потреби

"Ваші кров, піт та сльози – найвища ціна Незалежності". Західні посли привітали захисників і захисниць України


В Україні відзначають День захисників і захисниць України. Фото з Михайлівської площі в Києві, 1 жовтня 2024 року. Фото Анатолія СТЕПАНОВА / AFP
В Україні відзначають День захисників і захисниць України. Фото з Михайлівської площі в Києві, 1 жовтня 2024 року. Фото Анатолія СТЕПАНОВА / AFP

Західні дипломати з нагоди Дня захисників і захисниць України запевнили українців у підтримці з боку своїх країн та організацій.

"Сьогодні і кожного дня ми вшановуємо та пам’ятаємо мужніх захисників України", – написала у мережі Х посолка США в Україні Бріджит Брінк.

У відеопривітанні, знятому біля Стіни пам'яті полеглих за Україну, вона сказала, що ціна, яку сплатили українські захисники і захисниці за український суверенітет і територіальну цілісність, "занадто велика, і ми всі це відчуваємо".

Посолка сказала, що зараз 20 працівників посольства США в Україні воюють, захищаючи Україну, і двоє з них уже загинули.

Вшановуючи і їхню пам'ять, посолка наголосила, що США незмінно підтримують Україну.

Посол Великої Британії у Києві Марін Гарріс також привітав українських захисників, записавши все відео українською мовою.

"Ви – сіль цієї землі, ваша хоробрість – натхнення для мільйонів по всьому світу. Ваша кров, піт та сльози – найвища ціна Незалежності", – сказав Гарріс, згадавши знамениті слова британського прем'єра Вінстона Черчилля, сказані про ціну перемоги під час Другої світової війни.

Він запевнив, що Велика Британія буде підтримувати Україну і надалі – навчанням, технікою та технологіями.

Старший представник НАТО в Україні Патрік Тернер у своєму привітанні з нагоди Дня захисників і захисниць України сказав: "Ми є з Україною. Ми продовжуватимемо міцну підтримку України у її боротьбі та в її незворотному шляху до членства в НАТО".

Посольство Швеції в Україні у привітанні нагадало, військова підтримка Швеції Україні включає все, від амуніції та вишколу до літаків стратегічного командування та управління.

"Вільний світ має історичний обов’язок протистояти експансії Росії та допомогти Україні виграти війну", – мовиться у привітанні посольства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG