Спеціальні потреби

Посольство США в Україні заявило про солідарність Америки із захисниками свобод ЛГБТ+ осіб та громад


Дипломатичне представництво США в Україні опублікувало онлайн привітання з місяцем гордості ЛГБТ+.

"Вітаємо з #Pride2020! Сполучені Штати солідарні з правозахисниками, які працюють у всьому світі задля захисту основних свобод #ЛГБТІ осіб та громад", - йдеться у заяві поширеній на сторінках у соцмережах посольства США в Україні.

Як відзначає сайт центру прав людини Zmina, "Гей-прайд – це демонстрація солідарності з представниками ЛГБТ-спільноти, об’єднаних почуттям власної гідності. Проводять прайд для того, щоб показати, що в суспільстві існують ЛГБТ-люди, які хочуть мати рівні права з усіма іншими громадянами".

Цього року в Україні заходи прайд місяця заплановані та травень та червень відбуваються в режимі онлайн. Так, 21 червня онлайн відбувся Марш Рівності.

Як відзначає сайт Kyiv Pride, кількість учасників Маршів Рівності в Україні щороку зростає. Ці заходи також супровджують акції протесту організовані націоналістичними, релігійними організаціями.

Відповідно до цьогорічної доповіді Правозахисного ЛГБТ центру "Наш Світ", насильство з боку праворадикальних угрупувань залишається болючою проблемою для українських ЛГБТ організацій та окремих активістів.

"Ситуація у цій сфері не зазнала суттєвих змін порівняно з кількома попередніми роками: праворадикальні організації не знижують рівень своєї гомофобної агресії, а правоохоронні органи не роблять кроків для ефективного вирішення цієї проблеми", - відзначає доповідь.

Дивіться також: Перші оцінки рішенню призупинити видачу низки робочих віз іноземцями

Перші оцінки рішенню призупинити видачу низки робочих віз іноземцями. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG