Спеціальні потреби

Мусульмани протестують проти зображення пророка Мухаммеда


Протести проти зображення мусульманського пророка Мухаммеда продовжуються, причому їх учасники виступають як проти антиісламського фільму, виготовленого у Сполучених Штатах, так і карикатур, опублікованих у французькому сатиричному журналі.

У столиці Пакистану Ісламабаді відбулися сутички між поліцією і демонстрантами. Натовп із приблизно 1000 студентів намагася досягти району міста, де знаходяться іноземні посольства та урядові будинки.

Сотні людей влаштували мирний похід також у столиці Афганістану Кабулі, під час якого вигукували антиамериканські гасла.

В Ірані студенти вигукували «Смерть Франції», а також проти Сполучених Штатів, коли вони протестували перед французьким посольством у Тегерані.

У випуску за середу французький тижневик «Charlie Hebdo» надрукував кілька зображень пророка Мухаммеда, включно з кількома без одягу.

Після цього французький уряд повідомив про закриття, на всякий випадок, у п’ятницю своїх посольств, культурних центрів і шкіл у 20 країнах.

Представнки Білого дому Джей Карні заявив, що офіційні особи піддали під сумнів рішення надрукувати дуже образливі за характером карикатури, але додав, що вони не піддали під сумнів самого права журналу надрукувати їх. Він також сказав, будь-яка образа «ніяким чином не повинна бути виправданням для насильства».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG