Спеціальні потреби

"Дозволив собі переобратись" - західні коментатори про зміни до Конституції РФ


Проголосовані Держдумою Росії зміни до Конституції можуть дозволити Володимиру Путіну пробути при владі довше за Йосипа Сталіна та стати старшим за віком керівником держави, ніж Брежнєв. Про це пише журналіст видання Financial Times Макс Седдон.


Як відомо, Російська Дума підтримала поправку до Конституції РФ, що довзоляє обнулити президентські терміни.

"Стабільність у пріоритеті, коли у країни багато проблем – а ми ще не все подолали після розвалу Радянського Союзу", - заявив сам Путін у ході промови у Думі.

Новини з Росії активно коментують на Заході.

"Путін - злочинець. Довічний лідер. Клептократ. Загороза Заходу. Придушує крихкі демократичні реформи у Росії", - твітує Баррі Маккаффрі, колишній генерал Сухопутних військ США.

"Путін готовий дозволити собі два додаткові президентські терміни. Але лише якщо росіяни цього вимагатимуть. Надзвичайні часи вимагають надзвичайної самопожертви", - іронізує американський політичний експерт Ян Бреммер.

"Схоже, погравшись з ідеями щодо Державної ради та Ради безпеки Путін нарешті обрав знову брати участь у виборах у 2024-му році. Це ймовірно зробить відхід від влади, коли би він не відбувся, менш гладким", - твітує Дмитро Тренін, директор мосовського центру Carnegie.

Між тим дослідник аналітичної компанії AKE International Максиміліан Гесс з іронією відзначає, що якщо Путін таки перебуватиме на посаді за новими поправками, його вік буде співставним із віком нинішніх провідних кандидатів у президенти США.

"Очікується, що президентські терміни Путіна обнулять, що дозволить йому перебувати при владі до 2036-го року, коли йому буде 83, що близько до середнього віку кандидатів у президенти США", - пише Гесс.

Очікується, що росіяни будуть голосувати за поправки до Конституції країни у квітні.

Дивіться також: В Нідерландах завершився перший день судового засідання у справі MH17

В Нідерландах завершився перший день судового засідання у справі MH17. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Розсилка

XS
SM
MD
LG