Спеціальні потреби

"Безпекова допомога, яку ми швидко доставляємо Україні, змінить ситуацію в цій битві" - Остін відкрив засідання "Рамштайн"


Забезпечення України засобами протиповітряної оборони буде в центрі обговорень цього засідання Контактної групи, повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін на відкритті зустрічі в форматі "Рамштайн".
Забезпечення України засобами протиповітряної оборони буде в центрі обговорень цього засідання Контактної групи, повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін на відкритті зустрічі в форматі "Рамштайн".

Україна може очікувати на стабільний потік американської оборонної допомоги, заявив очільник Пентагону США Ллойд Остін відкриваючи засідання Контактної групи з оборони України в понеділок.

Він наголосив: завдяки новому фінансуванню для України, яке Конгрес затвердив у квітні, "ми продовжимо схвалювати суттєві пакети допомоги для України. Потік американської допомоги Україні буде постійним - тиждень за тижнем".

Ця допомога, переконаний Остін, допоможе Україні захистити Харків від нового російського наступу, а також українській кордон. "Кремлівські сили намагатимуться просунутись далі в наступні тижні, прагнучи створити буферну зону вздовж кордону з Україною", - поділився Остін своїми оцінками.

значно більше допомоги буде надано, включаючи додаткові снаряди для NASAMS та систем ППО Patriot, більше систем HIMARS та снарядів, зенітні ракети Stinger, бронебійні системи Javelin та AT4
Очільник Пентагону Ллойд Остін

Остін відзначив хоробрість українського війська та те, що ЗСУ ефективно використовують надані міжнародними союзниками спроможності.

"Безпекова допомога, яку ми швидко доставляємо Україні, змінить ситуацію в цій битві", - підсумував Остін.

Він нагадав, що після оголошення додаткового фінансування для України, президент США Джо Байден оголосив новий пакет допомоги наданий із запасів Пентагону на мільярд доларів, що включає артилерійські снаряди 155-мм калібру та боєприпаси для HIMARS, ППО та бронебійні системи.

Інший пакет на 400 млн доларів, оголошений, оголошений цього місяця, допоможе Україні захистити Харків від оновленої російської загрози, каже очільник оборонного відомства США.

Щодо наступних пакетів Остін зазначив: "Ми вже відповіли на основні запити України і значно більше допомоги буде надано, включаючи додаткові снаряди для NASAMS та систем ППО Patriot, більше систем HIMARS та снарядів, зенітні ракети Stinger, бронебійні системи Javelin та AT4. Це також включає броньовані машини важливі для поновлення арсеналу України".

В засіданні групи бере участь міністр оборони України Рустем Умєров, а також представники майже 50 країн - союзниць України.

Міністерство оборони України в соцмедійному дописі подякувало учасникам засідання за підтримку.

Забезпечення України протиповітряною обороною є ключовим питанням для теперішнього засідання Контактної групи, повідомив Остін. Він закликав союзників ще раз оцінити свою здатність допомогти в цій сфері.

Загалом союзники по групі в форматі "Рамштайн" зобов'язались надати Україні оборонну допомогу на суму 95 мільярдів доларів з початку повномасштабної російської агресії, заявив Остін.

Щоб прискорити надання такої допомоги, Контактна група створила вісім коаліцій, що опікуються організацією поставок певного виду зброї. Зокрема діють літакова, дронова коаліції, коаліції із забезпечення ППО, артилерії, боєприпасів, танків, кораблів та систем розмінування.

В Україні, яка потерпає від нового російського наступу, вказують на необхідність прискорити військові поставки. Про це зокрема заявляв президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 14 травня. "Те, що, як мені здається, є важливим для обох сторін: це насамперед рішення щодо пакета військової допомоги – потрібно доставити цю військову допомогу якнайшвидше. Йдеться про ППО насамперед", - сказав Зеленський.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Збори для України у британському графстві Норфолк. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG