Спеціальні потреби

Проросійські хакери взяли відповідальність за атаки на іспанську компанію, що готує танки Leopard для України


На фото: транування українських військовиків в Іспанії з оперування та ремонту танків Leopard, 13 березня 2023. REUTERS/Juan Medina
На фото: транування українських військовиків в Іспанії з оперування та ремонту танків Leopard, 13 березня 2023. REUTERS/Juan Medina

Підрозділ компанії General Dynamics GD.N, іспанська компанія Santa Barbara Systems, яка займається ремонтом та оновленням танків Leopard для доставлення в Україну, зазнала кібератаки.

Речник General Dynamics у Німеччині сказав, що оборонний підрядник все ще аналізує причину збою вебсайту, додавши, що всі його операції в Європі працюють нормально.

Відповідальність за це на себе взяла проросійська хакерська група NoName, у Telegram вони повідомили, що це була розподілена атака типу "відмова в обслуговуванні" (DDoS).

DDoS-атаки спрямовують великі обсяги інтернет-трафіку на цільові сервери, щоб вивести їх з офлайн.

"Ми направили наші DDoS-ракети на сайти в русофобській Іспанії", - написала група, яка часто спрямовує такі дії проти країн, які підтримують Україну.

Минулого місяця НАТО заявило, що Росія стоїть за посиленням кампанії гібридних атак на компанії та інфраструктуру в державах альянсу. Росія відкинула це звинувачення як "дезінформацію".

Santa Barbara Systems збирає важкі транспортні засоби, такі як танки Leopard і артилерійське обладнання для іспанської армії, а також бере участь у модернізації законсервованих іспанських танків німецького виробництва для доставлення українській армії, повідомляє Міністерство оборони.

Минулого тижня Іспанія пообіцяла 1 мільярд євро на військову підтримку України цього року, яка, за повідомленнями місцевих медіа, включає 19 танків Leopard 2A4.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG