Спеціальні потреби

Салліван: імпульс російської операції на Харківщині застопорився


Радник президента Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван
Радник президента Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван

Радник президента Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв’ю на каналі CBS News заявив в неділю, що імпульс російської операції на Харківщині застопорився. Відповідаючи на питання, чи вплинуло надання США дозволу на використання американської зброї по цілях на території Росії на ситуацію на полі бою, він також заявив, що це рішення з точки зору президента США Джо Байдена було проявом "здорового глузду".

"Те, що відбувалося навколо Харкова, що було новим розвитком лише за останні пару місяців, було наступом Росії, коли вони рухалися з одного боку кордону прямо на інший бік кордону. Просто не мало сенсу не дозволити українцям вести вогонь через цей кордон, вражати російські гармати та вогневі точки, які вели вогонь по українцях. Тому президент дав дозвіл на це. Українці діяли відповідно цього дозволу на полі бою. І я лише зазначу, що імпульс цієї операції на Харківщині застопорився.

Він додав, однак, що наразі "Харків все ще перебуває під загрозою, але росіяни не змогли досягти істотного прогресу на місці за останні дні в цьому районі".

"Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту та наданні відсічі агресивним російським силам", - сказав Салліван.

Як повідомляв раніше Голос Америки, дедалі більше голосів лунає на підтримку надання Україні дозволу стріляти вглиб російської території для знищення її військового потенціалу, який використовується для нападу на Україну.

Днями республіканці у Конгресі закликали Пентагон зняти усі заборони для Києва на використання американської зброї для ударів вглиб Росії. Очільник комітету із розвідки Палати Представників конгресмен-республіканець Майк Тернер закликав міністра оборони США Ллойда Остіна зняти усі обмеження для України на використання ракет ATACMS та іншої далекобійної американської зброї.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG