Спеціальні потреби

Російські війська найбільш активні на Покровському напрямку, біля Часового Яру “взяли тактичну паузу” – британська розвідка


Новобранці 49-й піхотного батальйону імені Олега Куцина "Карпатська Січ" навчаються неподалік від лінії фронту в Донецькій області, 19 липня 2024 року. Anatolii STEPANOV/AFP
Новобранці 49-й піхотного батальйону імені Олега Куцина "Карпатська Січ" навчаються неподалік від лінії фронту в Донецькій області, 19 липня 2024 року. Anatolii STEPANOV/AFP

Росія продовжує наступальні дії одразу на кількох ділянках лінії фронту, а найактивніше і у найшвидше – на Покровському напрямку у Донецькій області. Такими є оцінки ситуації на фронті від британської розвідки.

При цьому, біля міста Часів Яр Донецької області суттєвих змін не відбулося, пишуть у Міноборони Великої Британії:

“Російські сили в основному діють розсіяними невеликими, пішими загонами. Російські війська в цьому районі, ймовірно, взяли тактичну паузу, проводячи зондувальні атаки та розвідку”.

Інформацію про Покровський напрямок підтверджує і звіт Генерального штабу ЗСУ. За останню добу, інформує Генштаб, 32 рази тут відбувалися зіткнення різної інтенсивності.

Британська розвідка свідчить також, що Росія “незначно просунулася” до міста Нью-Йорк на Донеччині – “добре укріпленого району лінії фронту та останньої точки лінії зіткнення, що існувала до 2022 року між українськими військами та підтримуваними Росією сепаратистами”.

Інститут вивчення війни (ISW) звітує, що російські війська просунулися вперед поблизу Сіверська, Торецька та Авдіївки.

Але дезорганізація, кажуть в аналітичному центрі, заважає російським зусиллям інтегрувати особовий склад, який служив у російських маріонеткових військах в окупованій Україні, в російську військову структуру.

IWS також інформує з власних джерел, що “Кремль стурбований довгостроковими соціальними і політичними наслідками повернення російських ветеранів з війни в Україні”. А також розглядає можливість запровадження жорсткіших заходів для прямої цензури критичних висловлювань у російських соціальних мережах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG