Спеціальні потреби

Внаслідок удару РФ по Костянтинівці загинуло 14 людей


Українські рятувальники та військові дістають тіло загиблого з-під завалів на місці зруйнованого після російського удару супермаркету в Костянтинівці Донецької області 9 серпня 2024. Фото Романа ПІЛІПЕЯ / AFP
Українські рятувальники та військові дістають тіло загиблого з-під завалів на місці зруйнованого після російського удару супермаркету в Костянтинівці Донецької області 9 серпня 2024. Фото Романа ПІЛІПЕЯ / AFP

Внаслідок російського удару по супермаркету у Костянтинівці у Донецькій області загинуло 14 людей та 43 дістали поранення, повідомив Офіс генерального прокурора України.

Начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко в ефірі телемарафону сказав, що зараз 8 тіл потребують ідентифікації. З них 6 визначені як жінки. Він повідомив також, що удар було завдано ракетою Х-38. Загалом пошкоджень зазнали близько 29 об'єктів цивільної інфраструктури, 12 автомобілів.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким жертв російського удару і додав: "Росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей".

"Всі почали бігти. Звичайний вихід із будівлі був повністю заблокований, вийти було неможливо, - розповіла агентству AFP Аня Алябієва, яка працює у супермаркеті. - Ми полізли у вікно. Ледве встигли вибратися. Розвертаємося, а все горить".

"Я не чула, щоб щось наближалося. Просто раптом величезний вибух. Я в шоці", — сказала AFP одна зі свідків, яка побажала залишитися невідомою.

Деякі оглядачі прямо звинуватили Росію у завданні ударів по цивільних цілях у відповідь на військові успіхи України як типову російську відповідь.

"Україна завдає ударів по законних воєнних цілях у Росії. Натомість Росія щойно завдала ракетного удару по СУПЕРМАРКЕТУ в Костянтинівці, Україна. Росія підірвала більше супермаркетів, шкіл, церков і лікарень в Україні, ніж є військових баз", - зазначив у дописі в мережі Х Джейсон Джей Смарт, кореспондент видання Kyiv Post.

Оглядач Тім Вайт зауважив: "Російські терористи зі ствольної артилерії обстріляли прифронтове місто на вільній Донеччині". "Всередині "Екомаркету" було близько 50 людей, коли в нього влучила російська ракета", - додав він.

"Черговий жахливий напад Росії на мирне населення в Україні. У Костянтинівці Донецької області підірвали продуктовий магазин "ЕкоМаркет". Багато років тому я робив тут покупки, коли відвідував друзів, які жили по сусідству. Тут завжди багато покупців", - пише журналіст Крістофер Міллер.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG