Спеціальні потреби

США передали Україні машини для розмінування та інше саперське обладнання


Сапер Міністерства внутрішніх справ України знешкоджує міну на мінному полі після нещодавніх боїв в Ірпені поблизу Києва, Україна, 19 квітня 2022 року. (AP Photo/Efrem Lukatsky, File)
Сапер Міністерства внутрішніх справ України знешкоджує міну на мінному полі після нещодавніх боїв в Ірпені поблизу Києва, Україна, 19 квітня 2022 року. (AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

Сполучені Штати передали Україні обладнання для розмінування українських територій вартістю майже $6 млн.

16 липня Державний департамент США передав Державній спеціальній службі транспорту України (ДССТ) нове обладнання для розмінування вартістю 5,8 мільйона доларів для підтримки операцій з гуманітарного розмінування на територіях, звільнених від російських військ, йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

США передали чотири платформи для розмінування GCS-100 з дистанційним керуванням та навісним обладнанням для роботи з різними вибухонебезпечними предметами і середовищами; запасні частини; мобільні станції технічного обслуговування; а також вантажівки, причепи і крани для транспортування машин на місцевість. Також передано чотири броньовані екскаватори, транспортні засоби та засоби індивідуального захисту, повідомляє дипмісія США.

У церемонії передачі техніки взяли участь посолка США Бріджит Брінк, Перший заступник Міністра економіки Олексій Соболев, заступник Міністра оборони Юрій Джигир, голова Адміністрації ДССТ генерал Олександр Яковець, згідно з повідомленням Міністерства економіки України,

"Загалом США вже передали Україні допомоги в сфері гуманітарного розмінування на 180 мільйонів доларів і це найбільша допомога, яку США надавали іншим країнам на протимінну діяльність", - зазначила посолка США в Україні Бріджит Брінк.

З жовтня 2022 року в рамках спільної американо-канадської ініціативи 1076 українських саперів пройшли навчання з розмінування. США виділили на цю ініціативу 118 мільйонів доларів, а Канада - 12,5 мільйонів канадських доларів. " - прокоментувало передачу Посольство США в Україні.

Розмінування українських територій є одним з найважливіших напрямків співпраці України з міжнародними партнерами. Минулого тижня Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) отримала машини для розмінування від уряду Японії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG