Спеціальні потреби

До Південного Судану має прибути американський військовий контингент


Озброєний член племені Динка пильнує стада корів
Озброєний член племені Динка пильнує стада корів
Американські збройні сили повідомили, що контингент із 150 морських піхотинців готовий прибути до неспокійного Південного Судану, щоб допомогти в евакуації американських громадян та захистити американські об’єкти.

Командування військ в Африці повідомило Голос Америки, що сили спеціального реагування перебувають в Джибуті, місці, де знаходиться єдина база американських військ в Африці, отже вони можуть швидко реагувати на кризу в Південному Судані, коли потрібно.

З часу, коли 15 грудня в Південному Судані розпочалися збройні сутички, Сполучені Штати здійнили кілька рейсів для вивезення звідти своїх громадян. До конфлікту причетні прихильники нинішнього президента і колишнього віце-президента країни.

За повідомленням ООН, в результаті конфлікту приблизно 100 тисяч людей були змушені залишити свої домівки, з чого понад 40 тисяч знайшли притулок на базах ООН.

У вівторок Рада Безпеки ООН голосуватиме у справі резолюції про надіслання до Південного Судану додатково 5500 миротворців. Згідно з американськими посадовцями, всі члени Ради Безпеки підтримують цю пропозицію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG