Спеціальні потреби

США вітають санкції ЄС щодо групи "Вагнер"


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен привітав рішення Європейського Союзу запровадити санкції проти російської групи "Вагнер" та пов'язаних з нею осіб. Від підкреслив, що ці санкції просувають права людини в світі і підтримують суверенітет та територіальну цілісність України, де зафіксовано діяльність "Вагнер".

"Ці дії підкреслюють нашу спільну готовність відповідати на дестабілізаційні дії цієї організації в декількох регіональних конфліктах, включаючи в Україні, Сирії, Лівії, ЦАР та регіон Сахель

Ми вітаємо ЄС за відданість просуванню поваги до прав людини в світі а також за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України", - заявив американський дипломат про санкції ЄС.

В російському МЗС назвали санкції "істерією" і заявили про нелегітимність односторонніх обмежень з боку ЄС.

В понеділок ЄС оприлюднив рішення про санкції - заборони на подорожування та замороження активів - проти групи "Вагнер", а також вісьмох фізичних осіб та трьох російських компаній.

"Діяльність цієї групи є відображенням російської гібридної війни. Вони становлять загрозу і спричиняють нестабільність у низці країн світу", - заявив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель.

Дивіться також: Як США та Європа намагаються стримати Росію від подальшої агресії?

Як США та Європа намагаються стримати Росію від подальшої агресії? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:50 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG