Спеціальні потреби

Напередодні Дня Незалежності України США оголосили нові санкції


Фото для ілюстрації: прапори США та України у Філадельфії
Фото для ілюстрації: прапори США та України у Філадельфії

Міністерство фінансів США та Державний департамент включили до санкційного переліку майже 400 осіб та організацій в Росії та поза її межами за допомогу Кремлю у війні та обхід санкцій, повідомив американський Мінфін.

"За день до Дня Незалежності України, Мінфін США продовжує втілювати зобов'язання G7 щодо санкцій на підтримку України", - йдеться в заяві фінансового відомства США.

Під нові санкції потрапили міжнародні мережі компаній, які США звинувачують у закупівлях та поставок військових матеріалів Росії, допомозі російським олігархам, кіберзлочинцям в обході санкцій, відмиванні надходжень за золото для російської золотовидобувної компанії, закупівлю електронних компонентів та іншого сучасного обладнання. Також йдеться про санкції проти компаній, що надають програмне та комп'ютерне забезпечення російським фінансовим установам. До санкційного переліку включено 20 компаній з Китаю та Гонконгу. Китай раніше заперечував поставки зброї Росії, але вказував, що веде торгівлю з РФ в рамках звичайних ділових відносин.

"Росія перетворила свою економіку на інструмент, що обслуговує військово-промисловий комплекс Кремля", - заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо. Він закликав компанії, фінансові установи та уряди в світі забезпечити, що вони не підтримують канали поставок російського військово-промислового комплексу.

Під санкції Державного департаменту потрапили компанії та організації, яких звинувачують в роботі з видобутку російських енергоресурсів, металів; обході санкцій, виробництві БПЛА для Росії, підтримці російської війни з території Білорусі. Також під санкції потрапили додаткові підрозділи "Росатому" та особи, залучені до примусового "перевиховання" українських дітей.

"Сьогоднішні заходи б'ють Росію там, де боляче - зменшуючи її здатність отримувати доходи з енергопроєктів та зриваючи закупівлі матеріалів для воєнної машини", - заявив директор департаменту з економічних санкцій Державного департаменту США Аарон Форберг.

23 серпня Міністерство торгівлі США додало 123 компанії, більшість з яких російські та китайські, до переліку організацій щодо яких діють торгові обмеження через підтримку війни Росії в Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG