Спеціальні потреби

США і Британія ввели санкції проти хакерської групи з РФ, що атакувала лікарні й фінансову систему у світі


Фото для ілюстрації
Фото для ілюстрації

США у координації з Великою Британією внесли до санкційного списку сімох осіб з російської кіберзлочинної групи Trickbot. Як відзначає американський Мінфін, це перші санкції такого роду як результат партнерства між урядами США та Британії.

"Кіберзлочинці, особливо ті, що базуються в Росії, прагнуть атакувати критично важливу інфраструктуру, націлюватися на бізнес США та використовувати міжнародну фінансову систему", - сказав заступник міністра фінансів Браян Нельсон.

Росія - це безпечне місце для кіберзлочинців, де такі групи, як Trickbot, вільно здійснюють зловмисну кібердіяльність проти США, Великої Британії, союзників і партнерів, зазначає Держдеп. Ця зловмисна кібердіяльність була зокрема спрямована на критично важливу інфраструктуру, включаючи лікарні в Америці під час пандемії.

У 2020 Голос Америки повідомляв, що уряд США попереджав про можливі атаки з блокуванням комп'ютерів та подальшими вимогами викупу у жертв, спрямованих проти лікарень та медичних установ США

Зараз члени Trickbot Group пов'язані із російськими спецслужбами, йдеться на сайті Мінфіну США. Свої завдання Trickbot Group у 2020 році узгоджували цілями російських спецслужб, зокрема уряд США та американські компанії.

Нагадаємо, напередодні виборів президента США у листопаді 2020 року компанія Microsoft знешкодила сервери Trickbot, що могли бути використані для блокування роботи комп'ютерних систем під час голосування.

Нинішні санкції проти семи членів злочинного кіберугруповання заморожують все їхнє майно та фінанси у Сполучених Штатах, а також забороняють фізичним та юридичним особам у США проводити із підсанкційними особами будь-які операції, включаючи транзакції через Сполучені Штати. А будь-яка іноземна фінансова установа, яка свідомо сприяє здійсненню значної транзакції або надає значні фінансові послуги для підсанкційних осіб, може також потрапити під обмеження.

Минулого місяця бюро Мінфіну з боротьби проти фінансових злочинів (FinCEN) заявило, що російська біржа віртуальних валют Bitzlato Limited становить загрозу як платформа для відмивання грошей через її зв'язок із російськими незаконно отриманими фінансами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG