Спеціальні потреби

Офіційні особи США засуджують напад на американського законодавця


Офіційні особи США засуджують напад на американського законодавця
Офіційні особи США засуджують напад на американського законодавця

Представники уряду США висловлюють обурення з приводу замаху на члена Палати представників Конгресу Ґабріел Ґиффордс.

Президент Барак Обама назвав напад «трагедією для всієї країни». Він сказав кореспондентам у суботу, що Ґиффордс отримала поранення коли вона спілкувалася із своїми виборцями-сусідами.

Спікер Палати представників республіканець Джон Бейнор заявив, що він «приголомшений» атакою, називаючи її «безглуздою». Бейнор сказав, що «акти і погрози насильства, скеровані проти державних службовців, не мають місця у нашому суспільстві».

Лідер Демократичної меншості у Палаті представників Ненсі Пелосі також засудила насильство. Вона сказала, що «з глибоким жалем отримала звістку про напад», і назвала його «національною трагедією».

Колишній кандидат у президенти США сенатор від штату Аризона Джон Маккейн заявив, що замах на Ґиффордс є жахливою трагедією, яка шокувала його і всю країну.

Губернатор Аризони Джен Брувер заявила, що цілий штат глибоко засмучений інцидентом. Вона назвала Ґиффордс шляхетним і доброзичливим державним службовцем.

Міністр оборони Роберт Ґейтс з похвалою висловився про Ґиффордс і сказав, що співчуває її чоловікові капітану військово-морських сил США і астронавту Марку Келлі, як також родинам інших жертв атаки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG