Спеціальні потреби

Компанія «Майкрософт» придбала «Скайп» за 8,5 мільярдів доларів


Піонер інтернет-телефонії «Скайп» нині має 170 мільйонів користувачів по всьому світу. «Скайп» – це не просто бренд, а й вже дієслово, яке означає робити безкоштовні або дешеві дзвінки через Інтернет. Придбавши «Скайп», «Майкрософт» сподівається вбити двох зайців одним пострілом – ще більше популяризувати відеозвязок, особливо серед бізнес-клієнтів, та наздогнати конкурентів «Еппл» та «Ґуґл» у сфері виробництва програм для смартфонів.

Ден Коста – головний редактор журналу про комп’ютери зазначає:

«Я уявляю, що ми побачимо «Скайп», вбудований у «Віндоус-7». Тому ви побачите більше людей, які використовують «Скайп». І чим більше людей використовує цей сервіс, тим більш цінний він є».

Керівник «Майкрософт» Стів Балмер назвав придбання «Скайп» найбільшою угодою за всі 36 років існування компанії:

«Це велика подія для «Скайп», це велика подія для «Майкрософт». Ми відкриваємо новий відділ у компанії та даємо нові обіцянки нашим клієнтам, обіцянки технологій спілкування нового покоління».

Та аналітики сумніваються, що «Скайп» вартував тих восьми з половиною мільярдів доларів, які за нього виклав «Майкрософт». Адже телефонний Інтернет-сервіс хоч і шалено популярний, але збитковий. Втім Ден Коста має й інше припущення щодо купівлі:

«Я думаю, що «Майкрософт» заплатив такі гроші, аби випередити конкурентів. Я вважаю, що чимало компаній поклали око на «Скайп». Багато людей говорили, що «Ґуґл» збирався купити «Скайп». Я думаю «Майкрософт» заплатив надмірну ціну, аби бути певним, що саме він отримає приз, який так бажав отримати».

Без оптимізму сприйняли угоду і на Волл-стріт. Акції «Майкрософт» миттєво подешевшали – на 1%. І це при тому, що компанія демонструвала стабільні продажі та прибутки усі останні вісім років. У регулятивних органів США є час до кінця року, аби дати «зелене світло» на угоду між «Майкрософт» та «Скайп».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG