Спеціальні потреби

Чеський виробник допоможе налагодити випуск 155-мм снарядів в Україні


Архівне фото для ілюстрації: снаряди 155-мм калібру в Україні
Архівне фото для ілюстрації: снаряди 155-мм калібру в Україні

Чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) підписав угоду з українською "Українською Бронетехнікою" ("Українська бронетехніка") про співпрацю у виробництві 155-мм та інших боєприпасів великого калібру в Україні з наступного року в рамках розширення співпраці, повідомляє CSG у четвер.

Приватна чеська компанія заявила, що надасть ноу-хау та допоможе розпочати виробництво. Згідно з угодою про співпрацю, наступного року обидві компанії вироблять 100 000 великокаліберних снарядів як в Україні, так і в Чехії, а у 2026 році їх кількість збільшиться до понад 300 000 для постачання української армії, повідомляє CSG.

Виробництво має розпочатись в 2025 році, повідомляє канал "Мілітарний" з посиланням на інформацію "Української бронетехніки".

“Плануємо за наступний рік виробництво та постачання близько 100 000 боєприпасів, а у 2026 – понад 300 000. Процес підготовки обладнання вже розпочався”, – повідомив “Мілітарному” керівник компанії “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG