Спеціальні потреби

До МКС відправили нову експедицію


Протягом 126 днів космонавти здійснять вихід у космос, проведуть медичні та екологічні дослідження, і кілька уроків для школярів.

Зранку у вівторок з космодрому «Байконур» стартувала ракета-носій «Союз-ФГ» з кораблем «Союз», який доставить на Міжнародну космічну станцію екіпаж нової експедиції.

На борту «Союзу» до МКС відправились росіяни Геннадій Падалка та Сергій Ревін, а також астронавт НАСА Джозеф Акаба.

На станції вони приєднаються до Олега Кононенко (Роскосмос), Андре Куйперса (Європейська космічна агенція) та Дональда Петіта (НАСА).

Стиковка «Союзу» та МКС призначена на 17-те травня. З часу завершення американської програми «Шатл», «Союз» є єдиним космічним транспортом, здатним здійснювати доставку людей на МКС.

Нова експедиція буде займатись, головним чином, експериментами в царині медицини та екології. Окрім того, космонавти будуть вести з МКС екологічні уроки, орієнтовані на учнів середніх класів.

Експедиція триватиме 126 діб. За цей час екіпаж проведе один вихід у відкритий космос.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG