Спеціальні потреби

Новий пакет безпекової допомоги США Україні включає $200 млн на нагальні потреби ЗСУ і $1,5 млрд на довгострокову підтримку


Безпекова допомога на 200 млн доларів включатиме засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди, протитанкові ракети Javelin. Фото: радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі
Безпекова допомога на 200 млн доларів включатиме засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди, протитанкові ракети Javelin. Фото: радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

США оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України у розмірі до $200 млн за програмою спеціальних президентських повноважень. Про це заявив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу для преси 29 липня.

Безпекова допомога включатиме засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди, протитанкові ракети Javelin.

З квітня президент вже підписав дев’ять пакетів безпекової допомоги, наші військові сили цілодобово працюють, щоб якнайшвидше доставити цю зброю та обладнання в Україну
Джон Кірбі

Кірбі також відзначив, що Міністерство оборони Сполучених Штатів також надає довгострокову підтримку через фонд Ініціативи сприяння безпеці України. Обсяг цієї допомоги - 1,5 мільярда доларів, йдеться в оголошенні на сайті Пентагону. Цей пакет включає можливості для посилення протиповітряної оборони України, протипожежну та протитанкову зброю, а також фінансування для підтримки обладнання, яке раніше було надано Сполученими Штатами.

“З квітня президент вже підписав дев’ять пакетів безпекової допомоги, наші військові сили цілодобово працюють, щоб якнайшвидше доставити цю зброю та обладнання в Україну”, – наголосив Джон Кірбі.

Пентагон наводить перелік зброї, який входить в новий безпековий пакет. Він включає серед іншого:

- боєприпаси для передових зенітно-ракетних систем (NASAMS);
- боєприпаси протиповітряної оборони малої та середньої дальності;
- ракети протиповітряної оборони РІМ-7;
- обладнання радіоелектронної боротьби;
- боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
- артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
- мінометні снаряди калібру 120 мм;
- високоточні авіаційні боєприпаси;
- ракети трубного пуску з оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW);
- протитанкові системи Javelin і AT-4.

Кірбі відзначив суттєві зміни ситуації в Україні з квітня, коли існували побоювання стратегічного прориву Росії на полі бою: “Оборонні рубежі України зміцнено, українські війська продовжують хоробро битися та відбивати наступ Росії”, – говорить посадовець Білого дому. Він також наголосив на тому, що Росія зазнала надзвичайних збитків і жертвує тисячами російських солдатів заради незначних просувань на полі бою.

“Адміністрація Байдена і Гарріс продовжуватиме співпрацювати з понад 50 союзниками та партнерами у глобальній коаліції, яку ми зібрали, щоб допомогти Україні перемогти агресію Росію”, – додав Кірбі.

Дивіться також: Україна домовилася щодо $23 млрд боргу для "збереження стабільності" в умовах російської війни

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG