Спеціальні потреби

ЗМІ: США мають план відповіді на атаку в Йорданії


Глава Пентагону пообіцяв притягнути винних в атаці на базу США до відповідальності. Фото: американські військовослужбовці, які загинули під час атаки в Йорданії
Глава Пентагону пообіцяв притягнути винних в атаці на базу США до відповідальності. Фото: американські військовослужбовці, які загинули під час атаки в Йорданії

У США схвалили плани серії ударів по кількох цілях проти іранських службовців та об'єктів всередині Іраку і Сирії у відповідь на атаки проти американських військових в регіоні, включно з атакою в Йорданії, яка забрала життя трьох військовослужбовців США. Інформацію про це з посиланням на американських високопосадовців публікує видання CBS News.

Видання також додає, що, за словами посадовців, вирішальним фактором у кампанії стануть погодні умови задля уникнення жертв серед цивільних.

У момент, коли ми здійснимо удар, ми досягнемо цілі, яку ми прагнемо вразити
Ллойд Остін

Напередодні глава Пентагону пообіцяв притягнути винних в атаці на базу США до відповідальності. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на Близькому Сході небезпечна ситуація, але Сполучені Штати роблять все щоб уникнути поширення конфлікту. Також під час пресконференції в Пентагоні у четвер, 1 лютого, він підкреслив, що США матимуть багаторівневу відповідь на смертоносну атаку в Йорданії, в результаті якої загинули американські військові.

“У момент, коли ми здійснимо удар, ми досягнемо цілі, яку ми прагнемо вразити. Ми вразимо ті потужності, в які цілимо і зробимо те, що плануємо”, – наголосив під час пресбрифінгу Ллойд Остін, при цьому не уточнюючи про які саме цілі йдеться.

Він підкреслив, що цього разу буде потрібно вразити ще більше потужностей. “Ми не будемо описувати якою буде наша відповідь. Але ми хочемо притягнути до відповідальності людей, винних [в атаці]. Ми хочемо переконатись, що ми продовжимо руйнувати їх потужності і надалі”, – додав Остін.

Президент США Джо Байден заявив у неділю, що США "дадуть відповідь" після того, як троє американських військовослужбовців загинуло, а десятки зазнали поранень внаслідок нічного удару безпілотника на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону. Байден звинуватив в цих жертвах підтримувані Іраном збройні формування, які місяцями завдавали ударів по американських об'єктах на Близькому Сході, після початку війни Ізраїлю та ХАМАСу.

Дивіться також: Байден запевняє, що США "дадуть відповідь", після загибелі трьох військових США в Йорданії

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG