Спеціальні потреби

"Надати Києву більше далекобійної артилерії", - законодавці США про атаки РФ на зернові порти


Будівля Капітолію США. Вашингтон
Будівля Капітолію США. Вашингтон
Нам потрібно підтримувати Україну всіма можливими способами, надаючи більше далекобійної артилерії та авіації
Річард Блументаль, сенатор-демократ

"Блокування експорту зерна, - це черговий доказ варварської природи режиму Путіна", - заявив у коментарі для Української служби Голосу Америки конгресмен-республіканець, Кріс Сміт. Про те, які кроки мають вжити Західні держави у відповідь на російські обстріли українських портів, а також чим може обернутись російська блокада зерна для всього світу у американських законодавців запитувала кореспондентка Голосу Америки в Конгресі, Катерина Лісунова.

Стів Коен, конгресмен-демократ від 9-го округу штату Теннессі.
Стів Коен, конгресмен-демократ від 9-го округу штату Теннессі.

Так, за словами Стіва Коена, конгресмена-демократа від штату Теннессі, атаки на зернові порти в Україні є черговим прикладом того, що президенту РФ байдужі наслідки його вчинків. Законодавець також повідомив Голосу Америки, що підніматиме це питання під час свого візиту до Кенії найближчими днями.

"Те, що зробила Росія, зупинивши зернову угоду, це ще один злочин проти людства. Це злочин світового масштабу. Я збираюсь відвідати Кенію за пару тижнів. Кенія є однією з країн, яка отримує з України багато зерна, без якого загинуть десятки тисяч або, можливо, сотні тисяч людей. Тому що їм просто не буде що їсти. Тож це іще один приклад того, що Путіну байдужі наслідки його вчинків, у будь-якій точці світу, коли справа заходить про його територіальні амбіції", - розповів Голосу Америки конгресмен-демократ Стів Коен.

Кріс Сміт, конгресмен-республіканець від 4-го округу Нью-Джерсі.
Кріс Сміт, конгресмен-республіканець від 4-го округу Нью-Джерсі.

Тим часом, за словами конгресмена Сміта, США та інші Західні партнери мають не зволікати із створенням відповідних трибуналів для покарання РФ за злочин агресії.

"Навіть цей приклад - блокування експорту зерна, яке вкрай необхідне країнам у всьому світі, включно з Африкою - лише свідчить про варварську природу режиму Путіна. Наказ бомбардувати склади із життєво необхідним продовольством, зерном - ще один злочин на додачу до першого. Ось чому нам потрібно якомога швидше створити відповідні трибунали та продовжити допомагати Україні захищатися від цієї жорсткої агресії", - вважає республіканець Сміт.

Емануель Клівер, конгресмен-демократ, від 5го й виборчого округу штату Міссурі.
Емануель Клівер, конгресмен-демократ, від 5го й виборчого округу штату Міссурі.

Емануель Клівер, конгресмен-демократ від штату Міссурі вважає, що США мають достукатися до Путіна та пояснити російському лідеру наслідки його дій.

"Це зерно забезпечувало виживання людям у всьому світі. Тепер, в країнах, де голод є основною соціальною та медичною проблемою, особливо в Африці, цього зерна не вистачатиме. Рівень продовольчої небезпеки зростав і без того що зробили росіяни, зупинивши перевезення зерна в різні куточки світу. Тому, це лише загострить проблему, яка вже турбує увесь світ. Ми повинні якимось чином достукатися до Путіна, дати йому зрозуміти те, що вони зараз роблять, це не тільки війна з українцями за територію. Росіяни також забирають життя чоловіків та жінок на інших континентах", - каже демократ, Клівер.

Річард Блументаль, сенатор-демократ, штат Коннектикут.
Річард Блументаль, сенатор-демократ, штат Коннектикут.

А от сенатор-демократ від штату Коннектикут, та автор багатьох законопроектів на підтримку України, Річард Блументаль наполягає, що вирішити проблему російської блокади зерна можна надаючи Києву більше далекобійної артилерії та авіації.

"Нам потрібно підтримувати Україну всіма можливими способами, надаючи більше далекобійної артилерії та авіації, а також безпілотників та гуманітарної допомоги, яка потрібна для виживання українських дітей. І ми повинні дати Україні можливість стримувати і протидіяти цим нелюдським, злочинним бомбардуванням таких міст, як Одеса, бомбардуванням церков, зернових портів, очевидно, що це все цивільні цілі, які не мали би опинитись під обстрілами", - підсумовує сенатор-демократ, Річард Блументаль, у коментарі для Голосу Америки.

Дивіться також: Наслідки блокади зерна – коментарі законодавців США.

Наслідки блокади зерна – коментарі законодавців США. СТУДІЯ ВАШИНГТОН
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:59 0:00

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG