Спеціальні потреби

Столтенберг: Командування НАТО з координації допомоги Україні запрацює у вересні


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг бере участь у засіданні Європейської політичної спільноти в Бленхеймському палаці поблизу Оксфорда, Великобританія, 18 липня 2024.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг бере участь у засіданні Європейської політичної спільноти в Бленхеймському палаці поблизу Оксфорда, Великобританія, 18 липня 2024.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив у четвер, що нове командування Альянсу з координації військової допомоги та підготовки українських військових почне працювати у вересні.

Командування буде розташоване в Німеччині, а тризірковий генерал очолюватиме команду з 700 осіб. Лідери НАТО на саміті на початку цього місяця домовилися розпочати ці зусилля з метою кращої координації зусиль щодо допомоги Україні та зробити цю допомогу більш передбачуваною.

Столтенберг виступив на саміті Європейської політичної спільноти близько 50 європейських лідерів у Британії.

Участь у зустрічі також взяв президент України Володимир Зеленський, заявивши, що очікує підписання нових безпекових угод.

Зеленський зокрема закликав до посилення протиповітряної оборони України та до зняття обмежень із Києва щодо використання західної зброї для знищення воєнних цілей у Росії: "Військові аеродроми, із яких злітають російські літаки з бомбами проти наших міст, місця запуску російських ракет – усе це має бути знищено. Це не лише ліквідує деякі цілі, а й зменшить можливості Росії продовжувати війну".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG