Спеціальні потреби

Столтенберг оголосив про продовження його повноважень в НАТО ще на рік і провів розмову з Зеленським


Єнс Столтенберґ повідомив у Твіттері, що залишається на посаді генерального секретаря НАТО ще на рік. Фото: AP/Olivier Matthys 
Єнс Столтенберґ повідомив у Твіттері, що залишається на посаді генерального секретаря НАТО ще на рік. Фото: AP/Olivier Matthys 

Єнс Столтенберґ повідомив, що залишається на посаді генерального секретаря НАТО ще на рік. Він очолює альянс вже майже дев'ять років.

"Я вважаю за честь рішення союзників по НАТО продовжити мій термін на посаді Генерального секретаря до 1 жовтня 2024 року. Трансатлантичний зв’язок між Європою та Північною Америкою забезпечував нашу свободу та безпеку протягом майже 75 років. У все більш небезпечному світі наш Альянс є важливішим ніж будь-коли", – написав він у вівторок, 4 липня.

Пізніше цього ж дня генсек НАТО провів розмову із президентом України Володимиром Зеленським. Серед іншого, сторони обговорили ситуацію на війні в Україні та підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі.

"У Вільнюсі члени Альянсу ухвалять рішення щодо посилення довгострокової підтримки, покращення наших політичних зв’язків і наближення України до НАТО", - заявив Столтенберг у Twitter після розмови з президентом України.

63-річний Єнс Столтенберг, колишній прем’єр-міністр Норвегії, обійняв посаду генерального секретаря НАТО 1 жовтня 2014 року. Він очолював альянс під час кількох міжнародних криз, за його каденції минув майже весь розвиток українсько-російського протистояння, який зрештою призвів до повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

За початковим планом Столтенберґ мав піти з посади ще у 2022 році, але на прохання країн-членів альянсу залишився на посаді після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG