Спеціальні потреби

Кофі Аннан намагається врятувати свій мирний план щодо Сирії


I
I
Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннан заявив, що неспроможність врегулювати кризу у Сирії може призвести до неймовірних наслідків.

Аннан зробив таку заяву у вівторок після зустрічі у Тегерані з міністром закордонних справ Ірану Алі Акбаром Салегі. Аннан намагається врятувати свій мирний план для Сирії, а Іран є головним союзником Сирії у тому регіоні.

Аннан сказав, що іранський уряд співпрацює з ним у його заходах і, що він сподівається, що Тегеран і надалі підтримуватиме його зусилля в напрямку досягнення мирного розв’язання кризи в Сирії.

«Якщо ми не вдаватимемося до конкретних заходів для мирного врегулювання становища, і ситуація в країні вийде з-під контролю і криза пошириться на інші країни регіону, це може призвести до наслідків, яких ніхто з нас навіть не може собі уявити», - заявив Кофі Аннан.

У понеділок спеціальний посланець зустрівся з президентом Сирії Башаром аль-Асадом. Аннан повідомив, що в ході переговорів їм вдалося домовитися про новий підхід, який допоможе припинити насильство в країні.

З Ірану Аннан відбув до Багдада для розмов у справі сирійської кризи з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG