Спеціальні потреби

Пентагон вивчає повідомлення про удар по гуманітарній автоколоні


Вашингтон – Представник Міністерства оборони США заявив, що Пентагон вивчає повідомлення про повітряний удар по автоколоні з гуманітарною допомогою в районі сирійського міста Аазаз, розташованого в шести кілометрах від кордону з Туреччиною.

На відео інформагентства Reuters видно палаючі вантажівки в районі прикордонного переходу Баб ель-Салям.

Поки неясно, якій організації належали автомобілі. ЗМІ та моніторингова організація стверджують, що в результаті повітряних ударів по колоні три особи були вбиті і не менше шести отримали поранення.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що, за деякими припущеннями, удари в околицях Аазаз були нанесені російською військовою авіацією.

Представник Пентагону повідомив, що очолювана США коаліція не завдавала ніяких ударів у цьому районі за останню добу. «Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією, щоб встановити всі обставини цього інциденту», – додав він.

Повідомлення про удар по автоколоні надійшли через день після того як турецькі ВПС збили російський винищувач. Туреччина стверджує, що Су-24 порушив її повітряний простір та ігнорував неодноразові попередження. Москва наполягає, що літак не виходив за межі повітряного простору Сирії.

У середу Міністерство оборони Росії повідомило, що перекине зенітні ракетні комплекси С-400 на авіабазу базу «Хмеймім» у провінції Латакія на північному заході Сирії.

Ракети, які будуть розміщені приблизно в 50 кілометрах від турецького кордону, мають радіус дії в 400 кілометрів і досить високу точність.

Представник США повідомив інформагентству AFP, що цей крок викликає «значне занепокоєння» в американських військових.

Дивіться також: Повернутись з фронту і знайти роботу - досвід ветеранів США

Повернутись з фронту і знайти роботу - досвід ветеранів США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG