Спеціальні потреби

Уряд Сирії: повстанці використовують цивільних як «живий щит»


У Гомсі перебувають понад 1000 сімей. Цивільні не можуть покинути місто з початку червня.

У вівторок уряд Сирії повідомив про готовність організувати евакуацію цивільних із міста Гомс у центральній частині країни, яке є оплотом повстання проти чинного президента країни Башара Асада, що триває вже 15 місяців.

З початку червня урядові війська ведуть інтенсивний артилерійський обстріл Гомса.
Кількість цивільних у Гомсі за підрахунками противників Асада, складає щонайменше 1000 сімей.

За словами представників уряду Сирії, евакуації цивільних із Гомса перешкоджають самі повстанці, які використовують мирних мешканців міста як «живий щит».

Представник ООН Роберт Муд звернувся до влади Сирії та повстанців із закликом дозволити жінкам, дітям та пораненим покинути Гомс та інші гарячі точки. Водночас британська правозахисна організація Сирійський центр спостереження за правами людини повідомила, що у Гомсі та на інших територіях, які знаходяться під контролем повстанців, перебувають десятки поранених. Всі вони не можуть отримати медичної допомоги.

Роберт Муд, має виступити перед Радою Безпеки ООН у вівторок із доповіддю про стан місії спостереження ООН у Сирії. Робота місії була призупинена у вівторок через ескалацію насильства в країні. Очікується, що за результатами зустрічі Ради Безпеки ООН, роботу місії у Сирії може бути повністю припинено.

Розсилка

XS
SM
MD
LG