Спеціальні потреби

Таліби завдали ракетного удару по Кабулу


У Кабулі відбуваються Великі Збори (лоя джирга) на яких присутні понад 2 тисячі делегатів, серед яких політики, лідери місцевих громад та племінних союзів.
У Кабулі відбуваються Великі Збори (лоя джирга) на яких присутні понад 2 тисячі делегатів, серед яких політики, лідери місцевих громад та племінних союзів.

Влада Афганістану повідомляє, що у четвер таліби випустили дві ракети в напрямку району міста, де наразі відбувається зустріч лідерів країни, присвячена відносинам із США.

Повідомляється, що обидві ракети не досягли цілі. Одна з них впала за кілометр від цілі. Інша – завдала удару по овочевому ринку, вибивши вікна у прилеглих будинках.

В результаті вибухів ракет отримала поранення одна особа.

Талібан вже заявив про свою відповідальність за ракетний удар по Кабулу. Місцева поліція заарештувала одну людину за підозрою в причетності до нападу.

Раніше Талібан погрожував зірвати 4-денні Великі Збори, на яких понад 2 тисячі політиків, ватажків племен та старійшин обговорюють ключові для Афганістану питання, серед яких і мирні перемовини із Талібаном.

Під час Великих Зборів 2010-го року в результаті нападу бойовиків Талібану поблизу місця проведення зборів загинули троє цивільних.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG