Спеціальні потреби

ЗМІ: Заплановано телефонну розмову між Трампом і Зеленським


Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп виступає на Республіканській Національній Конвенції в Мілуокі, Вісконсін. 18-го липня 2024 року.
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп виступає на Республіканській Національній Конвенції в Мілуокі, Вісконсін. 18-го липня 2024 року.

Телеканал CNN та агентство Reuters повідомили про те, що заплановано телефонну розмову кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

Посилаючись на джерела знайомі з цими планами, CNN повідомив, що розмова планується на п'ятницю, але Reuters не зміг підтвердити цю дату. ЗМІ повідомляють, що хоча графіки президентів часто зміщуються, дискусії про необхідність такої розмови точаться вже протягом певного часу.

Цей дзвінок, пише телеканал, ознаменував би першу розмову між Трампом і Зеленським після того, як Трамп залишив Білий дім. Розмова відбувалася б на тлі стурбованості в Європі щодо того, якою буде політика Трампа щодо війни в Україні, якщо Трамп виграє президентські вибори в листопаді.

Раніше Трамп неодноразово заявляв, що може врегулювати війну в Україні за один день, але він не надавав подробиць щодо того, як він би він це зробив.

Минулого місяця під час дебатів з президентом Джо Байденом Трамп назвав "неприйнятними" умови президента Росії Володимира Путіна, які передбачають передачу Україною Криму та чотирьох південних та східних областей, які зараз окуповані Росією.

Минулого тижня, перебуваючи в США під час саміту НАТО, Зеленський заявив, що "всі чекають листопада", включно з Путіним. Він також сказав, що Байден і Трамп "дуже різні", але обидва підтримують демократію, тому як він заявив: "Я думаю, що Путін буде ненавидіти їх обох".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG