Спеціальні потреби

Думки українців про військову операцію коаліційних сил у Лівії


Збройні сили кількох західних країн провели другий раунд ракетних атак проти військ лівійського лідера Муаммара Каддафі, щоб припинити наступальну операцію проти контрольованих повстанцями міст.

Командування американських військ заявило, що в результаті атаки за допомогою крилатих ракет «Томагавк» та авіарейдів були знищені або суттєво пошкоджені об’єкти протиповітряної оборони Лівії, військові аеродроми і навіть командний бункер лівійського лідера у столиці – Тріполі.

У світі по різному відгукнулись на військову операцію коаліційних сил у Лівії. Ліга арабських держав піддала різкій критиці військове втручання західних держав. Генеральний секретар ЛАД Амра Муса сказав, «те, що сталося в Лівії, не відповідає цілям, які було виголошено». Він зазначив, що арабські лідери «просили про закриття повітряного простору і захист населення, а не бомбардування цивільних».

У рамках нашої щотижневої рубрики «Тема тижня» ми поцікавилися вашою думкою щодо того, чи є виправданим застосування військової сили проти режиму Муаммара Каддафі?


Результати опитування:

50% – так
42% – ні
8% – не знаю


Це ж запитання наші кореспонденти поставили перехожим на вулицях Києва. Дивіться результати опитування та приєднуйтесь до дискусії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG