Спеціальні потреби

Трамп розповів, що зробив радником з нацбезпеки Болтона, якого називали "божевільним", бо йому подобається чути "різні точки зору"


Джон Болтон
Джон Болтон

Президент США Дональд Трамп у понеділок вчергове розкритикував свого колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона, чия нова книга "Кімната, у якій це відбулось" виставляє в непривабливому світлі роботу Білого дому. Зміст книги став доступним численним журналістам і активно обговорюється у медійному просторі США.

Зокрема, у книжці колишній радник з нацбезпеки звинувачує президента США Дональда Трампа у готовності поступитися національними інтересами заради власної політичної вигоди.

Трамп вже тривалий час критикує Болтона у зв'язку із публікацією.

"Я дав шанс Джону Болтону, який був нездатний стати сенатором, бо його вважали божевільним, і не любили. Мені завжди подобається чути відмінні точки зори. Він виявився абсолютно некомпетентним та брехуном, лише подивіться на думку судді. Таємна інформація!!!" - заявив Трамп у Twitter.

У твіті президент США посилається на позицію американського судді, який раніше, дозволивши публікацію критичної щодо Трампа книжки Болтона, відзначив, що сам Болтон "можливо завдав непоправної шкоди" країні, коли взявся за "публікацію книги без отримання згоди з боку служб розвідки держави.

Як повідомлялось, суддя у США відхилив запит Білого дому щодо заборони публікації книги колишнього радника президента США з національної безпеки Джона Болтона. Книга “Кімната, де це сталося” - це мемуари Болтона, в яких він описує свою роботу в Білому домі і те, як адміністрація приймала важливі рішення щодо міжнародної та безпекової політики.

"Я щойно завершив книгу Болтона. Я шокований щодо Трампа і Болтона. Книжка містить інформацію, яка є, або має бути засекречена. Цією інформацією треба було ділитись у ході імпічменту, а не у книжці. Вона може мати докази для двох кримінальних справ - щодо Байдена та Болтона", - заявив з приводу книги Норм Айзен, старший дослідник аналітичного центру Brookings Institution.

Болтона також критикувала колишня речниця Білого дому Сара Сандерс, яка у власній книжці пише, що той "захмелів від влади".

"Часто Болтон вів себе так, ніби це він був президентом, проштовхуючи порядок денний, які суперечив президенту Трампу", - наводить слова Сандерс дописувачка каналу Fox News Сара Картер.

Дивіться також: В зоопарку Сан-Дієго доглядачі піклуються про маленького гепарда, якому 7 тижнів

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG