Спеціальні потреби

Трамп проводить мітинг за посилених заходів безпеки після спроби замаху


Кандидат у президенти від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп, і кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії сенатор Джей Ді Венс, Північна Кароліна, 21 серпня 2024.
Кандидат у президенти від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп, і кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії сенатор Джей Ді Венс, Північна Кароліна, 21 серпня 2024.

У своєму першому мітингу на відкритому повітрі після спроби замаху минулого місяця Дональд Трамп з’явився на сцені в Північній Кароліні, щоб говорити про національну безпеку в рамках своєї тижневої поїздки по країні та відвернути увагу від демократів та їхнього національного з’їзду.

"Через сімдесят шість днів ми виграємо цей штат і виграємо Білий дім", — сказав Трамп у Музеї авіації та Залі слави Північної Кароліни з подіуму, оточеного куленепробивним склом, що утворювало захисну стіну для сцени.

По периметру були розміщені контейнери, щоб створити додаткові стіни та заблокувати лінії огляду. На дахах майданчика, де за подіумом стояли музейні літаки, а на кранах підвішений великий американський прапор, розташувалися снайпери.

Захід, заявлений як такий, що мав бути зосередженим на питаннях національної безпеки, є частиною тижневої серії контрпрограм Трампа Національному з’їзду Демократичної партії, який триває в Чикаго. Союзники закликають його зосередитися на політиці, а не на особистих нападках, оскільки він намагається пристосуватися до змагання проти віцепрезидентки Камали Гарріс після того, як президент Джо Байден вибув із перегонів.

У середу до Трампа приєднався його напарник, сенатор Джей Ді Венс від Огайо, який назвав Гарріс кандидаткою, обраною владними агентами, а не виборцями, і розкритикував її обрання кандидатом у віцепрезиденти губернатора Міннесоти Тіма Волза.

Виступи Трампа й Венса включали продовження критики Волза за те, що він неправильно описав свою історію військової служби, а також у відставку Волза зі служби перед розгортанням його підрозділу в Іраку.

Трамп провів тиждень, відвідуючи штати, де відбудеться найзапекліша битва на виборах, під час свого найнасиченішого тижня кампанії з часів праймеріз республіканців.

Ця поїздка стала другою поїздкою Трампа до Північної Кароліни за останній тиждень, що відображає важливість штату у перегонах. Минулої середи Трамп з'явився в Ешвіллі, штат Північна Кароліна, з промовою про економіку.

У 2016 році Трамп здобув перемогу в Північній Кароліні з комфортною перевагою. Чотири роки тому цей штат забезпечив колишньому президенту найбільшу перемогу в масштабах штату, і в 2024 році він знову вважається ключовим полем битви.

Перед прибуттям Трампа його літак здійснив обліт місця мітингу. Натовп вибухнув радісними вигуками.

Една Райан, 68-річна стюардеса на пенсії та приватний пілот, сказала, що вона оптимістично оцінює шанси республіканця, але сказала: "Ми повинні бути сильними, бо інакше ми дуже пошкодуємо".

Ліза Воттс, власниця бізнесу на пенсії, яка була на своєму п’ятому мітингу Трампа, сказала, що вона "дуже позитивно" оцінює шанси свого кандидата у перегонах проти Гарріс. Воттс сказала, що вона не вважає, що шанси Трампа на перемогу зараз сильно відрізняються від тих, коли Байден був кандидатом від Демократичної партії. "Я думаю, що демократи спробують зробити все можливе, щоб утримати її на цьому п'єдесталі", - сказала вона, передбачаючи, що ажіотаж навколо Гарріс згасне.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG