Спеціальні потреби

В Туреччині усунуто з посад сотні запідозрених у корупції службовців поліції


Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час прес-конференції
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час прес-конференції
Турецькі засоби масової інформації повідомили, що прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган лише в столиці усунув з посад близько 350 службовців поліції. Це сталося серед скандалу, який загрожує його правлінню.

Державне інформаційне агентство Анадолу (Анатолія) повідомило у вівторок, що серед усунутих посадовців є високопоставлені особи із штаб-квартири поліції в Анкарі. В інших повідомленнях сказано, що їх переведено до відділу, що займається міським рухом або на поліцейські посади поза столицю.

Це рішення зроблено в рамках намагань прем’єр-міністра Ердогана обмежити наслідки слідства щодо корупції на високому рівні. Ердоган твердить, що це підтримувана з-за кордону змова з метою усунути його від влади.

Слідство охопило десятки колишніх високопоставлених політиків і бізнесменів та довело до змін у кабінеті міністрів Ердогана, коли минуло місяця у відставку подали три міністри.

У відповідь на це Ердоган звільнив сотні службовців поліції, які були причетні до ведення слідства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG