Спеціальні потреби

Перша авіалінія припинила польоти до Москви через занепокоєння щодо безпеки, після атак дронів


Рятувальники на місці атаки дронів по хмарочосах у Москві, 1 серпня 2023 р. REUTERS/Evgenia Novozhenina
Рятувальники на місці атаки дронів по хмарочосах у Москві, 1 серпня 2023 р. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Авіакомпанія Turkmenistan Airlines припинила рейси між Ашхабадом і Москвою. Замість російської столиці рейси переадресували до Казані (приблизно за 800 км від Москви).

В авіалініях пояснили своє рішення "ситуацією в повітряному просторі Москви". Раніше цього тижня в центрі Москви вибухнув безпілотник. Через вибухи було тимчасово закрито роботу аеропорту Внуково.

Дані Flightradar24 свідчать, що рейс між Москвою та Ашхабадом літав один раз на тиждень.

Як повідомляв Голос Америки, після вибухів внаслідок атаки дронів у Москві міжнародні експерти заговорили про необхідність закриття неба для цивільної авіації над російською столицею та іншими містами, які піддаються атакам.

Столиця Росії зазнала вже кількох ударів безпілотниками. Російські представники упевнені, що ті удари були здійснені українськими дронами і звинувачують Україну в тероризмі.

Україна ж звинувачує в тероризмі Росію, вказуючи, що Київ та багато інших українських міст і сіл вже понад рік зазнають масованих бомбардувань Росії, яка застосовує різні типи ракет, бомб і дронів, спричинивши багато жертв серед цивільного населення і великі руйнування.

Російський авіаційний сектор окрім проблем з безпекою відчуває також вплив міжнародних санкцій, запроваджених після вторгнення Росії в Україну. Зареєстрованим у Росії та афілійованим літакам фактично заборонено доступ до повітряного простору Канади, США, Європи та кількох інших країн.

Також найбільші авіавиробники, зокрема Airbus і Boeing, припинили постачання запчастин для російських літаків.

Розслідування та перевірки виявили, що мінімум 2000 рейсів виконувалися з компонентами, термін експлуатації яких уже вичерпався, інформує видання El Pais.

В статті використано інформацію АР, Reuters.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG