Спеціальні потреби

Шмигаль: Україна отримала 3,9 мільярда доларів гранту від США


Україна отримала 3,9 мільярда доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету як зарплати вчителів і рятувальників, соціальні допомоги", - зазначив глава українського уряду.

Він додав, що це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році, а загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 мільярда доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що цей грант є частиною великого пакету підтримки України у 60 мільярдів доларів, нагадує Радіо Свобода.

Раніше Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Боб Сом підписали угоду про отримання гранту.

У квітні Сенат США проголосував за пакет військової допомоги, який включає понад 60 мільярдів доларів для України, після того, як Палата представників підтримала цей захід 20 квітня.

Радник Білого дому Джон Кірбі зазначав, що після ухвалення законопроєкту з підтримкою України, США "виділять одразу пакети для задоволення негайних оборонних потреб ЗСУ, а потім зосередяться на забезпеченні довгострокової стратегії Києва щодо відсічі агресії РФ".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG