Спеціальні потреби

ОБСЄ: Україна домовилась із «ЛНР» про припинення вогню


Українські військові і сили сепаратистів «в принципі» досягли нової угоди про припинення вогню в контрольованій сепаратистами Луганській області, починаючи з 5 грудня.

Про це повідомили представники ОБСЄ.

Оголошена угода є новою спробою зміцнити домовленість про припинення вогню від 5 вересня, яка багаторазово порушувалася.

Артилерійські обстріли з обох сторін тривали, незважаючи на угоду, підписану три місяці тому Україною, Росією та лідерами проросійських сепаратистів. Незважаючи на чергові спроби встановити міцніше перемир'я, артилерійський вогонь не припинявся.

ОБСЄ повідомила, що представники обох сторін «в принципі погодилися на припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення» в Луганській області, хоча розбіжності щодо деяких деталей зберігаються.

Сторони «продовжили обговорення аспектів фази розведення військ», - йдеться в доповіді ОБСЄ, оприлюдненій ввечері в понеділок.

Жертвами сепаратистської підривної діяльності на сході України, що почалася в квітні, стали понад 4 300 осіб.

Ситуація з вересневою угодою про припинення вогню особливо ускладнилася після боїв за аеропорт Донецька - міста, яке знаходиться під контролем сепаратистів.

Київ повідомив, що військові представники України та Росії проведуть переговори з сепаратистами в Донецьку про нове припинення вогню в Донецькій області в якомога коротші терміни і виведенні важких озброєнь.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG