Спеціальні потреби

Москва використовує українських радикалів для дестабілізації Києва (оглядач)


Москві не вдасться використати українських радикалів для дестабілізації України, цитує Віталія Портникова у своєму блозі Window on Eurasia Пол Ґобл. Не знайшовши достатньої підтримки «російського світу» в Україні, Кремль намагається використати українських радикалів для розхитування ситуації в Києві та повернення України в орбіту Росії, пише Портников. Однак, на його думку, Кремль переоцінює роль радикалів, які допомогли здійснити революцію, але на зміну яким прийшли більш раціональні лідери.

Коментуючи вчорашні сутички біля Верховної Ради, поінформовані особи в Києві говорять про початок російської операції «Золота осінь», пише український оглядач. Зрозумівши, що надто мало людей в Україні готові гинути за путінський проект, Росія тепер робить ставку не на «російську весну», а на українських радикалів, пише Портников.

Так, Олег Тягнибок, чия партія «Свобода» не пройшла до Верховної Ради і втрачає підтримку в Західній Україні, вбачає у поправках до Конституції «справжній подарунок», який дає йому змогу заявити про себе як про противника «зради». Однак, висловлює надію Портников, українці розберуться і не голосуватимуть за тих, хто лише грає роль.

Дивіться також: Ця децентралізація - не те, чого хоче Кремль - екс-посол США в Україні

Ця децентралізація - не те, чого хоче Кремль - екс-посол США в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG