Спеціальні потреби

Україна може вражати віддалені цілі власними засобами – очільник Пентагону


Міністр оборони США Ллойд Остін виступає наприкінці засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі США в Рамштайні, Німеччина, 6 вересня 2024 р. Daniel ROLAND/AFP
Міністр оборони США Ллойд Остін виступає наприкінці засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі США в Рамштайні, Німеччина, 6 вересня 2024 р. Daniel ROLAND/AFP

Україна має значний власний потенціал для ураження цілей углибині Росії. Так міністр оборони США Ллойд Остін відповів на питання про дозвіл для України на застосування далекобійної зброї по російських цілях.

Я вважаю, що Україна має досить значний власний потенціал для ураження цілей, які знаходяться далеко за межами радіуса дії ATACMS, або навіть Storm Shadow
Ллойд Остін

“Я не вважаю, що якийсь один вид озброєння матиме вирішальне значення. І я дотримуюсь цього коментаря. Я вважаю, що Україна має досить значний власний потенціал для ураження цілей, які знаходяться далеко за межами радіуса дії ATACMS, або навіть Storm Shadow, якщо на те пішло”, – сказав очільник Пентагону під час пресконференції у рамках зустрічі Міжнародної контактної групи “Рамштайн” з допомоги України.

Остін нагадав, що росіяни перемістили власні літаки з КАБами за межі радіуса дії ATACMS.

“Я думаю, що в осяжному майбутньому ми зосередимося на тому, щоб допомогти українцям ефективно захищати свою суверенну територію”, – додав він.

Стосовно стратегічних цілей, які можна було б знищити за допомогою західної далекобійної зброї Остін прокоментував:

“У Росії є багато цілей, очевидно, це велика країна. І Україна має багато засобів – безпілотників та інших речей, щоб вражати ці цілі”.

Як повідомляв Голос Америки, 6 вересня президент США Джо Байден оголосив новий пакет допомоги для України на 250 мільйонів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG